in dialoog © Lucas Denuwelaere

Financier je project of werking op het snijvlak van cultuur en natuur

Werk je aan een project op het snijvlak van cultuur en natuur? Ga op zoek naar partners en financiering, met deze tips.

Wil je een subsidiedossier indienen voor een bovenlokaal cultuurproject? OP/TIL zet samen met Cultuurloket voorafgaand aan elke indienronde een workshop op rond de vraag ‘Hoe begroot ik mijn cultuurproject?’. Welke vragen stellen deelnemers zoal?

Je hebt een fantastisch idee voor een cultureel project. Nu nog op zoek naar middelen om het te realiseren.

In 2023 wil OP/TIL inspireren rond ecologische duurzaamheid. Maar, van de huidige energiecrisis krijgen wij nu al kopzorgen… En, dat op alle mogelijke fronten: thuis, op het werk, in de theaterzaal of de bibliotheek en ook bij de verenigingen. We bundelen tips en inzichten van enkele partners.

Burgerinitiatieven schieten als paddenstoelen uit de grond. En toch blijven ze vaak onder de radar. Of ze worden wel gezien maar niet erkend. Ook bij intergemeentelijke samenwerkingsverbanden (IGS) is het nog zoeken naar een manier om deze initiatieven een plaats te geven. Hoog tijd voor een round-up.

Je werkt aan een subsidiedossier. En je bent – bijna – klaar om alles neer te pennen in KIOSK. Hoe doe je dat op een heldere, begrijpelijke manier voor jouw lezer?

UiTinVlaanderen, de grootste vrijetijdskalender in Vlaanderen, heeft een aparte cultuurkalender voor jongeren: UiTX. Yannick Vertommen, zelf 26 jaar én gretig cultuurconsument, stelt de content samen en brengt cultuurtips tot bij het jonge publiek.

Hoe verkoop je het verhaal van jouw project of praktijk op een heldere manier? Hoe spreek je er ook mogelijke partners mee aan? Zowel binnen als buiten de cultuursector. Hoe zorg je voor een ijzersterke eerste indruk?