De ervaren blik — “Geloof in publiek-private samenwerkingen”

OP/TIL vroeg Hassan Al Hilou om een blik te werpen op sociaal ondernemerschap. Hoe maak je nu echt werk van je idee? En hoe vind je sponsors en investeerders? “Ik wil jongeren helpen om hun optimale zelf te worden, en zo de economie van morgen te stimuleren.”

Wat als er meer kruisbestuiving zou zijn tussen de cultuursector en de ondernemerswereld? Deze vraag diepte OP/TIL uit in 2021. We bundelden alle portretten, gesprekken en inzichten in een publicatie.

Sylvia Matthys van OP/TIL volgde het congres ‘De handen in elkaar’ van Koning Boudewijn Stichting en Fonds Cultuurmanagement op 7 juni 2021. Nadien sprak ze Arjo Klamer, Nederlands hoogleraar in de economie van kunst en cultuur. Ze vroeg hem zijn inzichten te delen over mogelijke linken tussen de cultuursector en de ondernemerswereld.

In het kader van OP/HEF — vol van waarde, werpt Julie Vandenbroucke, bezieler van Arteconomy, haar blik op de kruisbestuiving tussen de kunstensector en de ondernemerswereld.

Op 16 en 22 juni 2021 nam OP/TIL jou samen met spelers uit de cultuursector én de ondernemerswereld mee langs een verbindend parcours in de Gentse binnenstad.

In het kader van OP/HEF — vol van waarde, vragen we Maarten Quaghebeur, directeur van Cultuurloket, een blik te werpen op cultureel ondernemerschap, én op de link tussen de cultuursector en de bedrijfswereld.