publicatie

Wandel je rijk — op zoek naar het waardevolle

“Voor een bedrijf is de samenwerking met kunstenaars en designers heel interessant. Het opent de geest van de ambachtslieden. En, het opent nieuwe perspectieven.” — Tanguy Van Quickenborne

Wat als er meer kruisbestuiving zou zijn tussen culturele spelers en lokale ondernemers? Wat als we eens van gedachten wisselen… Op 16 en 22 juni 2021 nam OP/TIL jou samen met spelers uit de cultuursector én de ondernemerswereld mee langs een verbindend parcours in de Gentse binnenstad.

Luisteren, reflecteren en wandelen

OP/TIL ontving creatievelingen en ondernemers bij het creatieve bureau DIFT, op Dok Noord (op wandelafstand van het treinstation Gent-Dampoort). De wandeling eindigde bij Masala vzw aan de Brugse poort. Een boekje toonde de route, info over de stops en to do’s voor onderweg.

Op locatie kon je een QR-code scannen en kon je luisteren naar korte podcastverhalen. Deelnemers verruimden hun blik via waardevolle ondernemersverhalen, leerden de waarden van een groot bedrijf kennen, of krijgen tips om meer waarde te creëren. We tilden ook de gesprekken onderweg op, met een reeks verbindende vragen.

Hoe kunnen we elkaar versterken?

Hoe kunnen cultuur en economie elkaar vinden? Wat kan een cultuurmaker, een kunstenaar, een sociaal-cultureel werker, de directeur van een museum … leren van een CEO? En omgekeerd. Wat als een bedrijfsleider zich laat voeden door die andere wereld? Wat is het economisch potentieel van de creatieve en sociale sector?

We gingen op zoek naar behoeftes en wensen, naar vooroordelen en drempels, naar wat die culturele en andere ondernemers bindt en afstoot. En vooral, naar hoe ze elkaar kunnen versterken.

Verbindende partners: Cultuurloket, Unizo Gent, Gentrepreneur, erov, Minus One, AmuseeVous, Cultuurregio Leie Schelde, Netwerk Ondernemen

Meer over cultuur en ondernemen?

Boekje

We maakten een boekje bij de wandeling. Je leest er info over elke stop. Scan de QR-codes en luister naar verhalen over linken tussen de cultuursector en ondernemerswereld.

Download het hier:

Grensverleggende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor 1 of 2 nieuwsbrieven.