Graffiti vzw

Openluchtmuseum Le Mur creëert een brug tussen een buurt, jong talent en diverse kunstdisciplines uit de urban art in verschillende Oost-Vlaamse regio’s.

We Go Places is een dansproductie met jongeren in Limburg en is een cocreatie van 7 Limburgse cultuurcentra, productiehuis fABULEUS, in samenwerking met het Limburgs Steunpunt voor Straathoekwerk. 

Met Animal Farm brengen De Schaduw, De Spil en De Tuin der Lusten een sociaal-artistiek en participatief locatieproject. Lees het portret van Animal Farm.

Gen-Zie is een nieuw festival van Fameus. Gen-Zie, dat is rap, volksdans, installatiekunst, textiel, muziek, urban dance, poëzie, schilderkunst, slam, performance, dj. Het is een parcours voor en door jongeren van 14 tot en met 20 jaar. Met artistieke workshops, feedbackmomenten en coaching door professionele artiesten. Gen-Zie mondt uit in een groots artistiek festival. Lees […]

De Collectieve Collectie is een participatief praktijkproject van beeldend kunstenaar Kristof Van Gestel over alledaagse dingen, maar vooral over en met de mensen die deze dingen kiezen, ordenen, waarderen, (her)maken en (her)gebruiken.

Spinrag 2.0. is een nomadische werkplaats voor kinderkunsten in de regio Zuid-West-Vlaanderen waar in een transversale en cross-sectorale samenwerking tussen cultuur, onderwijs, zorg en economie zoveel mogelijk kinderen kans krijgen om cultuur te ontdekken, ervaren en beleven.

Seniorenslam is een intergenerationeel project waarbij stedelijke jongeren en actieve ouderen samenwerken rond slam poetry en spoken word. Twee opvallende maatschappelijke evoluties – vergrijzing en verkleuring – sluiten een verrassend creatief verbond. Lees het portret van Seniorenslam.

8 cultuur- en gemeenschapscentra uit Vlaams-Brabant slaan de handen in elkaar en zetten in op figurentheater. Het festival wil een staalkaart brengen van de artistieke ontwikkelingen en een kwaliteitslabel zijn in deze vaak nog onbekende discipline.