logo muziek festival
Geen categorie

PPPUSH-IT, muziek is meer dan een concert

Van 23 april tot 17 mei 2020 vindt ‘PPPUSH-IT’ plaats, een nieuw cross-overfestival in Sint-Niklaas, Lokeren, Beveren en Stekene. De organisatoren beloven een totaalbeleving rond muziek, beeld en media, met expo’s van concertfotografen, workshops, wedstrijden en vooral veel rock-‘n-roll.

Bovenlokaal cultuurproject

Het festival is één van de 1e geselecteerde projecten binnen het decreet Bovenlokale Cultuurwerking. PPPUSH-IT vindt plaats op verschillende locaties in het Waasland. Het project betrekt ondermeer culturele centra, bibliotheken en jeugdhuizen en -diensten.

Transversaal spanningsveld

PPPUSH-IT is pushen en gepusht worden. Het festival zoekt de elektriciteit op tussen jong en gevestigd talent. En, het is een ontmoeting tussen makers én mee-makers uit de brede ‘music-scene’. Het wil muzikanten, journalisten, kunstenaars en publiek verbinden en verenigen.

PPPUSH-IT is:

  • 3 exposities door concertfotografen Koen Keppens, Geert Van de Velde en Gie Knaeps;
  • een expo door een groep kunstenaars verbonden aan d’Academie;
  • een outdoor expo door huisfotografen van concertzaal De Casino;
  • en een expo in het kunstenplatform WARP.

Wase jongeren participeren

Een groep Wase jongeren verzorgt mee de programmatie. Onderzoek en bevraging tonen aan dat jongeren in de regio op zoek zijn naar middelen, mogelijkheden, plekken en ondersteuning om hun talenten en interesses een plaats te geven. In deze regio is er met de Lokerse Feesten, Crammerock en Villa Pace al heel wat te beleven rond muziek. Toch vragen jongeren extra podia om hun ding te kunnen doen.

Wat levert samenwerken over de grenzen van gemeenten, disciplines en leeftijd heen op?

Ga naar de website van PPPUSH-IT.

COVID-19 duwt het festival een jaartje verder, naar 2021.

Foto © Koen Keppens

Wat betekent transversaal?

Transversaal betekent ‘dwars‘ of ‘snijdend‘. Binnen het decreet Bovenlokale Cultuurwerking duidt het begrip op mogelijke vormen van samenwerking.

Samenwerkingen tussen verschillende culturele disciplines en sectoren. Bijvoorbeeld tussen kunsten, cultureel erfgoed, circuskunsten, amateurkunsten, sociaal-cultureel werk of jeugdwerk.

Of, het gaat om samenwerkingen over beleidsdomeinen heen. Zoals een samenwerking vanuit cultuur met welzijn, sport, onderwijs, toerisme …

  • ©KoenKeppens
  • “Dit cross-overfestival wil muzikanten, artiesten en hun publiek verbinden en verenigen. Iedereen kan deelnemen, via labo, concert, expo en contest, met als doel ontmoetingen te creëren in de brede Wase muziekscene, met masters en newbies.”
    Silke Van Cleuvenbergen festivalcoördinator, in Het Laatste Nieuws

Grensverleggende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor 1 of 2 nieuwsbrieven.