Inge Van de Walle

Consulent en medewerker kennis

Wat betekent samenwerken voor jou?
Samenwerken doe je vanuit een gedeelde drive om een stukje van de wereld te verbeteren. En vanuit het geloof in het kunnen van andere partners. In samenwerking komen doeners, denkers, dromers, durvers mekaar tegen. Je wordt verrast door de inzichten, de wijsheid en de sterke praktijken van de mensen die je ontmoet. Je maakt elkaar sterker. 

Welke maatschappelijke uitdaging zou jij graag aanpakken?
De huidige pandemie maakt de sociale ongelijkheid in de samenleving heel zichtbaar. Ook het gezicht van armoede is veranderd: er is een grotere digitale uitsluiting, een verslechtering van de maatschappelijke positie… Kan ik daar op mijn eentje iets aan doen? Nee. Vanuit OP/TIL kan ik wel mee werken aan het recht op cultuurparticipatie, voor iedereen.

Inspirerende werking?
Ik ben onder de indruk van de The Ostend Street Orchestra, een weerbarstig muziekorkest met een 25-tal muzikanten van erg uiteenlopende sociale en muzikale achtergronden. Sommigen mét, anderen zónder dak boven het hoofd, geboren en getogen Oostendenaars en nieuw aangespoelden, jong en oud, mensen met kleine en grote littekens, muzikanten mét partituren en muzikanten zónder. Participatieve kunstenorganisatie kleinVerhaal ondersteunt hen. 

Grensverleggende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor 1 of 2 nieuwsbrieven.