boerentoren
OPROEP

Jouw voorstel voor een Antwerpse cultuurtoren

rekto:verso lanceert een open call. Het cultuurmagazine zoekt voorstellen voor een Antwerpse cultuurtoren, een culturele invulling voor de iconische Boerentoren. Stuur je voorstel in, en krijg een plaats op de website van rekto:verso.

De toren van Huts

In november 2020 kocht Fernand Huts (Katoen Natie Groep) de iconische Boerentoren in Antwerpen. Huts wil er een cultuurtoren van maken ‘waar iedereen fier kan op zijn’. Hoe moet zo’n kunsttempel er precies uitzien? Volgens Huts moet de Boerentoren een belangrijke culturele en erfgoedinstelling worden. Naast horeca, winkels, kantoren en bewoning zou er plaats komen voor onder meer een boekhandel, grote en kleine expositieruimtes, een beeldentuin en een restauratieatelier. Deze plannen kregen al kritiek vanuit de cultuursector.

Jouw alternatieve plan voor de boerentoren

rekto:verso vraagt jou mee aan de onderhandelingstafel. Stuur je eigen innovatieve voorstel voor de Antwerpse cultuurtoren in en krijg een plekje op de website van het cultuurmagazine.

Katoen Natie Groep benadrukt dat het zijn intentie is om de toren opnieuw aan de Antwerpenaar en de bezoekers van de stad te geven. De kersverse eigenaar wil zich actief openstellen voor voorstellen en ideeën.

rekto:verso schrijft een open call uit voor alle denkers en doeners die alternatieve mogelijkheden zien voor het huidige plan. De ingezonden voorstellen zullen worden gepubliceerd op de website van rekto:verso en voorgelegd aan Katoen Natie Groep en projectpartners de stad Antwerpen, de Antwerpse Stadsbouwmeester en het Vlaams Agentschap Onroerend Erfgoed.

Grensverleggende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor 1 of 2 nieuwsbrieven.