Studiedag

Groot Onderhoud — De toekomst is nu

Op 30 mei 2024 blaast de cultureel-erfgoedsector verzamelen in Hasselt voor de 13e editie van het Groot Onderhoud. Onder de noemer ‘De toekomst is nu’ buigt Faro zich over hoe erfgoed en erfgoedwerk in de toekomst er zullen uitzien.

Het belooft immers een rijkgevulde dag te worden:

  • Joke Hermsen, schrijfster van onder andere ‘Onder een andere hemel. Over heimwee en vertepijn’ en filosofe, ontvouwt in haar keynote haar – kritische doch hoopvolle – visie op de toekomst voor cultureel erfgoed en erfgoedwerkers. Want verandering is op til. En dat is spannend en uitdagend, maar ook wel wat beangstigend. Des te groter de nood aan inspirerende perspectieven en hoop.
  • SETUP, ‘een platform voor een technologie-kritische samenleving’, gaat aan de slag met complexe maatschappelijke vraagstukken en bevraagt de wenselijkheid van technologie. En dat aan de hand van humoristische en vervreemdende ervaringen. Een dodo in de 21e eeuw, iemand?
  • De dichters van Proza-K brengen dan weer de helende kracht van het woord, vlak voor de (vegetarische en vegan) lunch.
  • Elf sessies om uit te kiezen: van de participatie van jongeren over de impact van AI op cultureel-erfgoedorganisaties tot het opkrikken van onze toekomstgeletterdheid, enzoverder. Kortom: voor elke erfgoedwerker wat wils!

Wanneer?
donderdag 30 mei 2024
van 9.30 u. tot 17.30 u.


Waar?
Hogeschool PXL
Elfde-Liniestraat 24
3500 Hasselt


Voor wie?
Medewerkers uit de cultureelerfgoedsector


Door wie?
Faro


Inschrijven

Grensverleggende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor 1 of 2 nieuwsbrieven.