eigen kweek
GE/ZOCHT

Eigen Kweek zoekt jonge podiumkunstenaars en aspirant-zakelijk leiders

Eigen Kweek zoekt jonge podiumkunstenaars en aspirant-zakelijk leiders, in Vlaams-Brabant, Antwerpen en West-Vlaanderen. Werk samen aan een (muziek)theatervoorstelling, een performance of een circusact. Eigen Kweek ondersteunt jou in de productie, het zakelijke, de communicatie… Schrijf je ten laatste woensdag 9 februari 2022 in.

Eigen Kweek

Eigen Kweek is een ontwikkelingstraject voor jonge podiumkunstenaars en aspirant-zakelijk leiders. Zij krijgen samen de unieke kans om een allereerste eigen productie te realiseren. En dit met voldoende tijd, ruimte, ondersteuning en budget.

De voorbije jaren was Eigen Kweek een succesvol initiatief van 10 cultuurcentra in Vlaams-Brabant. Vanaf 2021 breidde dit traject uit naar de provincies Antwerpen en West-Vlaanderen.

Het project heeft de mooie ambitie om heel wat leemtes (opnieuw) in te vullen: aandacht voor spreiding jonge makers, regionaal talent lanceren, publiek naar nieuw talent leiden, opleiden van zakelijk leiders.

Ondersteuning voor jouw productie

In elke provincie wordt één nieuwe podiumkunstenaar (of collectief of gezelschap) gematcht met één aspirant-zakelijk leider. Zij krijgen de unieke kans om samen een eigen productie te realiseren. En dit met voldoende tijd, ruimte, ondersteuning en een budget voor een kleine podiumkunstcreatie.

Na de creatie maken de producties een tournee langs de cultuurcentra in hun eigen provincie (10 à 15 speeldata in vooral kleine zalen), met een oversteek naar de andere regio’s. En je krijgt een stevige basis mee op het gebied van communicatie en spreiding voor het vervolg van je parcours.

Eigen Kweek is een bovenlokaal cultuurproject. Het kreeg in 2021 subsidies binnen het Bovenlokaal Cultuurdecreet.

Grensverleggende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor 1 of 2 nieuwsbrieven.