ECRU
CULTUREEL NETWERK

Ecru geeft kleur aan cultuur in Limburg

januari — ECRU geeft kleur aan cultuur in de gemeenten As, Beringen, Genk, Houthalen-Helchteren, Heusden-Zolder, Leopoldsburg en Maasmechelen. Het intergemeentelijk samenwerkingsverband versterkt en stimuleert de cultuurwerking en -participatie in de regio.

Intergemeentelijk samenwerkingsverband

In 2019 ging het nieuwe decreet Bovenlokale Cultuurwerking van start. De Vlaamse overheid reikt 2 keer per jaar subsidies aan voor unieke en grensverleggende cultuurprojecten.

Vanaf 2020 voorziet het decreet ook in werkingssubsidies voor intergemeentelijke samenwerkingsverbanden (IGS) rond cultuur. Een intergemeentelijk samenwerkingsverband rond cultuur verbindt culturele actoren in de regio. Het versterkt lokale actoren én bouwt bruggen naar andere sectoren.

Je vindt de bovenlokale cultuurwerking ECRU op C-mine. Samen met de erfgoedcel Mijn-Erfgoed wil ECRU meer ruimte creëren voor erfgoed- en cultuurpotentieel in de regio.

“We merkten de afgelopen jaren vanuit de erfgoedcel Mijn-Erfgoed een duidelijke toename van vragen naar inhoudelijke en financiële ondersteuning van culturele verenigingen.”

An Moons, voorzitter van ERCU

Extra subsidies voor grensverleggende projecten

Ligt jouw organisatie in één van de 7 gemeenten van ECRU? Wil je een cultuurproject realiseren en samenwerken over de gemeentegrenzen heen? ECRU lanceert meteen ook een gloednieuw subsidiereglement.
De deadline? Maandag 15 maart 2021.

Grensverleggende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor 1 of 2 nieuwsbrieven.