cultuurtuin waas
CULTUREEL NETWERK

Cultuurtuin WAAS stimuleert, verbindt en versterkt

Cultuurtuin WAAS stimuleert, verbindt en versterkt. Zo presenteert de Cultuurtuin
zich op zijn nieuwe homepagina. De website is in de eerste plaats gericht op actoren uit het culturele werkveld. Een cultureel project opzetten in het Waasland? Vind partners met de hulp van Cultuurtuin WAAS.

Intergemeentelijk samenwerkingsverband

Cultuurtuin WAAS verenigt de steden en gemeenten Beveren, Kruibeke, Lokeren, Moerbeke, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse, Waasmunster, Zwijndrecht.

Cultuurtuin WAAS is één van de 19 intergemeentelijkse samenwerkingsverbanden rond cultuur. Het is een regionetwerk dat culturele actoren verbindt, zo lokale actoren verstrekt en bruggen bouwt naar andere sectoren.

Wil je samenwerken rond cultuur in het Waasland? Dan vind je alle info op de nieuwe website. De Cultuurtuin in kaart verzamelt mogelijke samenwerkingspartners.

Voor de Wase burgers is er voortaan de UiTinWAAS. De meeste Wase gemeentes hadden al een UiT-website die het lokale culturele aanbod verzamelt. Het cultuuraanbod van het hele Waasland vind je nu op één handige pagina.

Bovenlokaal Cultuurdecreet

In 2019 ging het nieuwe decreet Bovenlokale Cultuurwerking van start. De Vlaamse overheid reikt 2 keer per jaar subsidies aan voor unieke en grensverleggende cultuurprojecten.

Vanaf 2020 voorziet het decreet ook in werkingssubsidies voor intergemeentelijke samenwerkingsverbanden (IGS) rond cultuur. Een intergemeentelijk samenwerkingsverband rond cultuur verbindt culturele actoren in de regio. Het versterkt lokale actoren én bouwt bruggen naar andere sectoren.

Grensverleggende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor 1 of 2 nieuwsbrieven.