OP_TIL_toolkit_©ThijsdeLange.jpg
DEADLINE

Subsidies bovenlokale cultuurprojecten

januari 2022 — Hou je van samenwerken? Wil je een breder of nieuw publiek bereiken? Grijp je kans om te experimenteren en te groeien in je culturele praktijk. Vraag subsidies aan voor jouw bovenlokaal cultureel project.

Webinar over de projectsubsidies

Meer weten over de voorwaarden en criteria van het decreet? Tips en inspiratie voor het opmaken van een goed projectdossier?

Deadline subsidieaanvraag

De volgende deadline voor het indienen van een dossier voor een bovenlokaal cultuurproject is: zondag 15 mei 2022. Geef je ideeën vorm, stel een dossier op en vraag subsidies aan.

15 mei 2022

Beleidspiorioteiten

Eind juni 2020 keurde de Vlaamse Regering de nieuwe beleidsprioriteiten voor het decreet Bovenlokale Cultuurwerking goed. Deze prioriteiten gelden vanaf de indienronde van 15 november 2020 tot en met de indienronde van 15 mei 2025.

Cultuurparticipatie en ontwikkelingskansen voor nieuw en/of jong talent krijgen extra aandacht. Het gaat daarbij zowel om ontdekken, stimuleren, ontwikkelen als presenteren van dit talent uit alle culturele sectoren en disciplines.

Bovenlokaal Cultuurdecreet

In 2019 ging het nieuwe decreet Bovenlokale Cultuurwerking van start. De Vlaamse overheid reikt 2 keer per jaar subsidies aan voor jouw unieke en grensverleggende cultuurproject. Ontdek de profielen van de eerder goedgekeurde projecten uit ronde 1, ronde 2, ronde 3, ronde 4 en ronde 5.

Een vraag? Stuur een mail naar: info@cultuuroptil.be

Hulp nodig?

Heb je een last minute nog een vraag? Stuur een mail naar info@cultuuroptil.be.

Boek een consult op maat

Een uitgewerkt projectidee? Stel je dossier op scherp met de hulp van OP/TIL. Maak een afspraak voor een consult op maat, via videochat:

Past geen van deze momenten? Vink in het formulier aan: ‘anders’. Een consulent zoekt samen met jou een geschikte datum.

Hoe begroot ik mijn project?

De begroting is een belangrijk onderdeel van je projectdossier. Je maakt daarmee een realistische en cijfermatige inschatting van je project. Hoe pak je dat aan? Krijg tips van Cultuurloket op 3 mei 2022.

Gebruik de toolkit

  • Geef jouw bovenlokaal cultuurproject stap voor stap vorm met onze toolkit.
  • Krijg nieuwe of extra ideeën en inspiratie via denkoefeningen, vragen en checklists.
  • Breng potentiële partners in kaart.
  • Breng de sterktes en zwaktes van jouw project in kaart en bekijk ze met een bovenlokale bril.
  • Download de oefeningen en ga aan de slag.

Extra tips

Je cultureel project financieren? Vraag projectsubsidies aan in 5 stappen.

Grensverleggende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor 1 of 2 nieuwsbrieven.