vacature
GE/ZOCHT

OP/TIL zoekt een onderzoeker: effect Culturele Hoofdstad op regio

Onderzoek jij de effecten van een Europese Culturele Hoofdstad op de regio?

Op dit moment bereiden een viertal steden in Vlaanderen hun kandidatuur voor in het kader van Europese Culturele Hoofdstad 2030. Zij doen dat niet alleen, maar betrekken daarin ook de regio. OP/TIL heeft de opdracht om regionaal samenwerken te ondersteunen en wil daar ook in dit kader op inzetten. Tegelijkertijd wil OP//TIL in kaart brengen welke effecten de kandidatuur voor Europese culturele hoofdstad heeft op de relatie tussen de stad en de omliggende regio. We zijn daarom op zoek naar een facilitator/onderzoeker. 

Je kan de opdracht uitvoeren als freelancer, of in dienstverband.

Interesse? Stuur jouw cv en motivatiebrief tegen uiterlijk 2 februari 2024 naar lien.verwaeren@cultuuroptil.be.

Meer info? Download de PDF:

Takenpakket 

  • Verder afbakenen van onderzoeksconcept stad-regio-relaties en uitwerken van de aanpak: je maakt een literatuurstudie en zorgt in samenspraak met OP/TIL voor een uitgewerkt kader en plan van aanpak.
  • Effectief samenbrengen van de verschillende centrumsteden met hun regio en hierbij het proces volgen
  • Nazorg van het onderzoek: rapport met conclusies, vervolgstappen in de volgende jaren en een voorstel tot verdere aanpak van Fase 2.

Jouw profiel

Je hebt:

  • kennis van aanpak en meerwaarde van intergemeentelijk/regionaal samenwerken en het dossier regiovorming.
  • kennis van onderzoeksmethoden – vooral in functie van praktijkgericht onderzoek
  • kennis van brede cultuursector (diverse subsectoren)
  • kennis van Europese logica, selectiecriteria rond ECOC (eventueel ervaring bij vorige edities) is een meerwaarde

Je bent een goede communicator en rapporteert regelmatig over de voortgang. Je werkt in nauwe afstemming met het team van OP/TIL. Je krijgt een vast aanspreekpunt binnen de organisatie. Er worden ook een aantal afstemmingsmomenten doorheen het traject voorzien.

Timing

FASE 1: zo snel mogelijk, tussen februari 2024 en januari 2025. Er zijn een 4-tal steden bekend bij OP/TIL die zich begin 2024 kandidaat stellen. Zij worden dus in de loop van 2024 verder opgevolgd.

Aanbod vanuit OP/TIL

Deze opdracht kan als freelancer (of als onderzoeksbureau) uitgevoerd worden (op zelfstandige basis. Voor OP/TIL is het ook bespreekbaar om dit in dienstverband op te nemen.

OP/TIL heeft zijn kantoor in de Ravensteingalerij 50 in Brussel. 

Jouw talent is belangrijker dan je geslacht, gender, afkomst, leeftijd, geaardheid, handicap of chronische ziekte. Stel je kandidaat en bouw mee aan het diverse Vlaanderen van morgen. 

Interesse? Stuur jouw cv en motivatiebrief tegen uiterlijk 2 februari 2024 naar lien.verwaeren@cultuuroptil.be.

De preselectie gebeurt op basis van je motivatiebrief. Meer informatie kan je opvragen via mail bij lien.verwaeren@cultuuroptil.be.

Verbindende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.