Leonie Lanssens

(Regio)consulent

Leonie is partner in crime voor West-Vlaanderen, met de referentieregio’s Westhoek, Middenkust, Brugge, Midwest en Zuid-West-Vlaanderen. En, dus ook voor de intergemeentelijke samenwerkingsverbanden CO7, Cultuuroverleg IJzervallei, Viertoren, Ginter, Midwest en Zuidwest.

Wat betekent samenwerken voor jou?
Met onbevangen blik – of toch een poging tot – naar de kennis, praktijk, aanpak, expertise en persoonlijkheid van anderen kijken. En een kwetsbare inkijk geven in die van jezelf. Om dan uit te zoeken hoe we elkaar kunnen raken, versterken, helpen en optillen.  

Welke maatschappelijke uitdaging zou jij graag aanpakken?
De vanzelfsprekendheid van de normativiteit. Mensen moeten hun eigen denk- en doekaders in vraag durven stellen. Om zo iedereen oprecht de kans te bieden om zichzelf te zijn in deze samenleving. En net cultuur kan daar een handje bij helpen. 

Inspirerende werkingen?
Cultuur maakt dingen zichtbaar, bespreekbaar en tastbaar. Het spiegelt, maar je moet wel in de spiegel durven kijken. En het draagt bij aan het mentale welzijn van wie zich niet gezien, gehoord of begrepen voelt vandaag. Zo kunnen initiatieven in cultuur en welzijn elkaar optillen en versterken. 

Grensverleggende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor 1 of 2 nieuwsbrieven.