Annelien Van Damme

(Regio)consulent

Annelien is de regioconsulent voor de intergemeentelijke samenwerkingsverbanden Cultuur Noordrand, Cultuurtuin Waas, Neteland en Stuifzand.

Wat betekent samenwerken voor jou?
Bestaande energieën, ideeën, ervaringen, mensen en netwerken mixen. Het is een middel om in te zetten als je voor een uitdaging staat, klein of groot, waarvoor je te weinig eigen kracht hebt of meer creativiteit nodig hebt. Het vraagt soms durf en energie, om je eerlijk open te stellen voor andere blikken. Om uit je comfortzone te komen en te geloven dat het kan werken, ook al zijn er de nodige hobbels en bochten. Wat je in de plaats krijgt is voor mij een groot feest van verwondering, versterking, vernieuwing en creativiteit.

Hoe kunnen cultuur en natuur elkaar optillen?
Groeien, verwonderen, ont-moeten, stromen. Ogenschijnlijk apart, maar vooral elkaar bestuivend. Die ene wat meer overheersend, de ander eerder verscholen maar onmisbaar in het geheel. Cultuur en natuur, daar had ik het over, drijven ze niet vooral gelijkaardige dynamieken voort?

Inspirerende werkingen?
Met Plantartica neemt Kunst in Zicht kinderen en jongeren mee de natuur in. Het is een verbindend laboratorium dat me hoop geeft voor onze opkomende generatie.
Natuur kan ook een sterk symbool zijn om in dialoog te gaan. Zo creëren ARSENAAL/LAZARUS en DE MAAN samen met jongeren Het Vlot, een drijvend podium voor jonge stemmen in de stad.

 

 

 

 

Grensverleggende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor 1 of 2 nieuwsbrieven.