Event

OP/HEF — cultuur & natuur

Op donderdag 5 oktober 2023 veroorzaakt OP/TIL opnieuw opschudding. Op die dag verruimen we jouw blik met ons jaarlijks inspiratie- en netwerkevent OP/HEF. Dit jaar rond ‘cultuur & natuur’.

Cultuur & natuur

Hoe kunnen cultuur en natuur elkaar opnieuw ontmoeten? Wat leert de natuur jou over je culturele werking? Wat als je op de barricades gaat staan? Hoe benoemen we onze wereld in verandering? En, wat als we stil staan, vertragen en … kijken?

OP/TIL nodigt doeners, denkers, durvers én dromers uit.

Een brief, 2 keynotesprekers, 3 praktijkverhalen, 4 praattafels, 3 doesessies, en een magische afsluiter

Vóór de middag neemt kunstenaar Merlijn Twaalfhoven je mee op een mentale minitrip. Hij gaat samen met ons op de brug staan tussen cultuur en natuur. Ontdek de kunstenaar, de veranderaar in jezelf. Sara Weyns, directeur van Middelheimmuseum heet je welkom in haar beeldentuin, en vraagt zich af hoe mens en natuur een nieuw evenwicht kunnen vinden.

Je luistert naar 3 praktijkverhalen, op de snijlijn van cultuur en natuur: De Hoop ging op zoek naar een antwoord op de vraag: is het mogelijk is om helemaal zelf een pak friet te maken?; STROOM is een nieuw festival onder de vleugels van Gent Festival van Vlaanderen en geeft klimaat en duurzaamheid een plaats op het podium; kunstencentrum VIERNULVIER zet actief in op duurzaamheid en ecologie.

Na de middag schuif je mee aan een praattafel. Je leert hoe je mét respect voor de natuur een evenement kan organiseren in de natuur. Of je gaat een filosofisch gesprek aan over nieuwe woorden in een veranderende wereld in een doesessie. Je leert écht kijken naar een kunstwerk, en neemt die ervaring dan weer mee naar je eigen werking … Jij kiest. We sluiten af met een magisch artistiek slot.

Journalist, radio- en podcastmaker Layla El-Dekmak gidst je door de dag.

Cultuur maken, samen met andere sectoren

Met de kennis van nu, kijkt OP/TIL, samen met jou naar de toekomst. Wat is de uitkomst van onverwachte combinaties? Hoe werk je als cultuurmaker samen met andere sectoren? Hoe zet je de kracht van cultuur in? En hoe zorg je voor een verbindend resultaat? In 2023 verstrengelen we ons met de natuur.

Wanneer?
donderdag 5 oktober 2023 van 10.00 u. tot 17.00 u.
We ontvangen je vanaf 9.00 u.


Waar?
Middelheimmuseum (Artiesteningang/John Körmeling)
Middelheimlaan 1
2020 Antwerpen


Voor wie?
Voor cultuurmakers mét lef, en voor wie in, met of rond de natuur werkt.


Door wie?
OP/TIL, in samenwerking met Middelheimmuseum


Verover nu je plek

Prijs

Gratis. Schrijf je wél in.

Ontdek alle sprekers, en meer op … … de OP/HEF-website

Verbindende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.