intergemeentelijk samenwerken
Infosessie

ONLINE infosessie / bovenlokale projectsubsidies en het oprichten van een IGS cultuur

Willen verschillende lokale besturen in jouw regio structureel samenwerken rond cultuur? Is er goesting om te experimenteren en met gebundelde krachten iets op poten te zetten? Of willen jullie gedeelde uitdagingen aanpakken en troeven op scherp zetten?

Neem deel aan de infosessie op 20 december 2023 en ontdek hoe je een intergemeentelijk samenwerkingsverband (IGS) cultuur opstart.

Een duwtje in de rug voor de opstart van een IGS 

De Vlaams overheid moedigt de opstart van IGS’en cultuur aan. En geeft een duwtje in de rug via bovenlokale projectsubsidies. Er zijn twee opties: subsidies voor bovenlokale cultuurprojecten en subsidies voor kleinschalige bovenlokale cultuurprojecten. 

OP/TIL geeft tekst en uitleg bij de voorwaarden van beide subsidielijnen. En hoe die zich verhouden tot het opstarten van een IGS cultuur. We gidsen je door de do’s-and-don’ts. Er is ruimte voor jouw vragen.

Nu al benieuwd naar beide subsidielijnen?

Wanneer?
woensdag 20 december 2023 van 10.30 u. tot 12.00 u.


Waar?
Online via Zoom.
Je ontvangt de dag voordien de juiste link.


Voor wie?
Voor wie rond cultuur werkt bij een lokaal bestuur en coördinatoren van regionale netwerken, die de ambitie hebben om een IGS cultuur op te starten tegen 1 april 2026.


Door wie?
Leonie Lanssens & Gwennan Dekens, consulenten bij OP/TIL


Inschrijven

Prijs

Gratis.
Inschrijven is verplicht.


Verbindende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.