hoopvolle toekomstscenario's © Regenerative Futures
online event

Pulse inspireert online met hoopvolle toekomstscenario’s

De kracht van verbeelding is één van de thema’s waarrond Pulse in 2023 werkt. Verhalen hebben de kracht om mensen mee te nemen en te doen dromen. Zo wil Pulse de duurzaamheidswaarden in hart en hoofd van de samenleving krijgen. Volg op donderdag 30 maart 2023 de online inspiratiesessie, met Lien De Ruyck & Jorn Craeghs van Regenerative Futures.

Hoopvolle toekomstscenario’s

Om deze nieuwe verhalen te helpen vormgeven, nodigt Pulse Transitienetwerk Lien De Ruyck & Jorn Craeghs van Regenerative Futures uit voor een online inspiratiesessie. Deze inspiratiesessie is het gevolg van de input van Pulsegenoten tijdens de thematafel op Assemblee, de jaarlijkse trefdag.

Dit is een presentatie uit de toekomst. Een florerende, rechtvaardige toekomst die we ons soms moeilijk kunnen voorstellen. Omdat die te abstract, theoretisch of onhaalbaar lijkt. Precies die verbeeldingscrisis willen Lien & Jorn van Regenerative Futures aanpakken. In deze presentatie maken ze een duurzame toekomst tastbaar en persoonlijk aan de hand van enkele hoopvolle toekomstscenario’s. Ook leggen ze uit waarom hoopvolle toekomstbeelden zo belangrijk zijn. Na een presentatie van 30 minuten krijg je de kans om in kleinere groepen je gedachten te bespreken en nadien nog enkele vragen aan de sprekers te stellen.”

Jorn Craeghs is regeneratiestrateeg, geïnspireerd door toekomstdenken en gedragswetenschappen. Hij onderzoekt wat ons tegenhoudt en motiveert om voluit voor een regeneratieve toekomst te kiezen.

Lien De Ruyck is eveneens regeneratiestrateeg, gefascineerd door speculatief design en creativiteit. Zij onderzoekt de potentiële wisselwerking tussen artificiële en natuurlijke intelligentie.

Wanneer?
donderdag 30 maart 2023
van 15.00 u. tot 16.00 u.


Waar?
online


Voor wie?
Voor iedereen die wil bouwen aan een regeneratieve wereld


Door wie?
Pulse Transitienetwerk


Inschrijven

Prijs

Gratis.
Inschrijven is verplicht. Pulse sluit op 28 maart om 16u.00 u. de inschrijvingen af. 

Verbindende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.