NETWERKEN

GRENSBREKERS #4 — regio Antwerpen

Geloof jij ook dat de meest waardevolle ideeën opschieten waar mensen elkaar ontmoeten?

Je werkt rond cultuur voor een gemeente of stad en bent nieuwsgierig naar wat er leeft in de gemeenten rondom. Je wil meer cultuurcollega’s uit de regio leren kennen, en droomt ervan samen uitdagingen aan te pakken.

Stap op donderdag 16 februari 2023 in ons netwerk van culturele grensbrekers in regio Antwerpen en ontmoet je buren uit Aartselaar, Antwerpen, Boechout, Boom, Borsbeek, Brasschaat, Brecht, Edegem, Essen, Hemiksem, Hove, Kalmthout, Kapellen, Kontich, Lint, Malle, Mortsel, Niel, Ranst, Rumst, Schelle, Schilde, Schoten, Stabroek, Wijnegem, Wommelgem, Wuustwezel, Zandhoven en Zoersel. 

Let op! Donderdag 9 februari sluiten we de inschrijvingen af.

Ontmoet en match

Hoe denken je culturele collega’s uit de regio over de cultuurruimte van de toekomst? Op zoek naar een collega die straf is in het betrekken van jongeren? Of wil je ideeën uitwisselen over hoe erfgoed en kunsten samengaan? 

Ontmoet en match tijdens GRENSBREKERS in regio Antwerpen. Jij vertrekt die dag met minstens 3 nieuwe contacten en zeker één avontuurlijk idee

Met GRENSBREKERS connecteert OP/TIL culturele spelers in jouw regio, over de gemeentegrenzen heen. Begin 2022 deelde de Vlaamse Regering Vlaanderen op in 15 regio’s. Om de 3 maanden planten we onze vlag in één van die regio’s. 

Programma

We openen de dag met een artistieke blik. We zetten regio Antwerpen op de kaart, door de ogen van OP/TIL. We nodigen enkele experten uit om jou te inspireren rond grensverleggend samenwerken. En we geven vooral aan jou het woord, om ideeën en vragen te delen met elkaar.

9.00 u. / Onthaal & koffie
9.30 u. / Welkom: speeddate en artistieke blik door Miksi Bee 
10.00 u. / Regio Antwerpen door de ogen van OP/TIL
10.15 u. / Ontmoeting aan inspiratietafels
12.30 u. / Tijd voor reflectie
12.45 tot 13.30 u. / Lunch

Schuif aan bij 2 van de 4 inspiratietafels, laat je inspireren en ga in gesprek:

  • Welke kansen biedt jouw referentieregio en welke kansen biedt een intergemeentelijk samenwerkingsverband? / met Lien Verwaeren van OP/TIL, Philippe Davin van IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel en Karen Van de Velde (gemeente Kontich) van IGS cultuur Zuidrand.
  • Hoe ziet de cultuurruimte van de toekomst eruit? / met Anne Stuer van project ‘Bunker zoekt…’ van Erfgoed Voorkempen, waarbij creatieve duizendpoten een bunker konden adopteren, en schepen Charlotte Klima van gemeente Schoten, over hoe je ruimte kan delen en over hoe je naar buiten trekt met cultuur.
  • Waar ontmoeten natuur en cultuur elkaar? / met Eveline Potters & Chris Bellefroid van de Zadenbibliotheek, en met Stijn Marinus van Erfgoed Noorderkempen, over hoe erfgoed en natuur elkaar kunnen versterken.
  • Pitch je eigen vraag of idee, of kom meedenken over de uitdagingen van je culturele collega’s.

Wanneer?
donderdag 16 februari 2023
9.00 u. / onthaal
9.30 tot 12.30 u. / programma
12.30 tot 13.30 u. / lunch


Waar?
Cultuurcentrum Schoten (Kasteel van Schoten)
Kasteeldreef 61
2900 Schoten


Voor wie?
Voor medewerkers en coördinatoren van cultuurcentra, bibliotheken, gemeenschapscentra, stedelijke musea, erfgoeddiensten, diensten cultuur en vrije tijd uit de regio Antwerpen


Door wie?
OP/TIL, in samenwerking met Cultuurcentrum Schoten, Biscuit en Zuidrand


Schrijf je hier in

Prijs

Gratis.

Verbindende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.