Studiedag

CULTURE TALKS

Het Departement Cultuur, Jeugd en Media organiseert dinsdag 6 december 2022 de 1e editie van CULTURE TALKS, het nieuwe jaarlijkse sectorevenement voor de brede media- en cultuursector. Het Departement brengt partners en experten uit de culturele sectoren samen met academici en beleidsmakers. In dialoog zoek je naar antwoorden voor op huidige en toekomstige uitdagingen.

Editie 2022: CULTURE TALKS Commons

CULTURE TALKS focust telkens op een thema met een groeiend belang in het cultuur- en medialandschap. De eerste editie zoomt in op het potentieel van een common cultuurbeleid. De meerwaarde van commons voor cultuur en media en de impact ervan op het beleid worden onderzocht.

Wat is een common? Een common of gemeengoed ontstaat wanneer een groep mensen samen een hulpbron delen en afspraken maken over het gebruik ervan.

Hoe maken we ons cultuurbeleid commonsproof? Als curator van CULTURE TALKS Commons presenteert Pascal Gielen, hoogleraar Cultuursociologie (ARIA – Universiteit Antwerpen) en expert in cultural commons, een praktijkgericht programma dat op zoek gaat naar een antwoord.

Wanneer?
dinsdag 6 december 2022


Waar?
Universiteit Antwerpen — Hof van Liere
Prinsstraat 13
2000 Antwerpen


Voor wie?
De brede media- en cultuursector


Door wie?
Departement Cultuur, Jeugd en Media


Prijs

Gratis.

Verbindende to do's & verhalen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.